INGRID KAROLA

DSC07640-Edit_edited.jpg

FONDATOAREA BALLETONIC

"Baletul Clasic este pasiunea mea. Nu există zi în viața mea zi care să fi trecut fără să fi făcut ceva pentru balet."

Pasiunea mea pentru balet a început de la frageda vârsta de 5 ani, când după prima oră de balet, am decis ce vreau să fac cu viața mea.

Primii ani de studiu au început încă dinînainte de a merge la școală și au continuat până mai târziu când în Liceu am fost fost invitată să dansez în ansamblul de Balet al Operei Naționale Române din Cluj Napoca, unde am excelat timp de 7 ani, făcând parte din întreg repertoriul Operei, dansând în spectacole precum: "Lacul lebedelor", "Giselle", "Spargatorul de nuci", "Scherezada", "Carmen", "Coppelia", "Don Quixote", "Zorba", "Faust", care sunt doar câteva dintre mențiuni. 

Între timp, mi-am continuat studiile și am absolvit Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj Napoca- având studii și Licență în regie scenică, dans, muzică, coregrafie, pedagogie și artele spectacolului muzical.

Datorită dedicației și pasiunii mele pentru balet, am avut șansa de a călători și de a dansa pe scene mari ale lumii, atât în Europa cât și în Asia. De asemenea am colaborat și studiat cu mari maeștri de renume ai dansului, baletului și chiar și din lumea circului (Circus Roncalli).

În anul 2019, am plecat în Germania de unde mai târziu am călătorit în tot vestul Europei, lucrând atât ca și balerină profesionistă cât și ca și Directing Coach pentru compania de vase de croazieră - TUI Cruises Entertainment.

 

După 20 de ani de practică bazată pe sute de ore de studiu în sala de balet și pe scenă, aducând fiecare pas la cea mai înaltă formă a sa, baletul m-a ajutat să înțeleg ce înseamnă un fizic cu adevărat puternic, cum se pot dezvolta capacitățiile maxime ale acestuia, cum să am grijă de el și cum mă ajută asta să am încredere în propria personă, cum să fiu feminină, grațioasă și elegantă în mișcare, cum să am o ținută corectă și de admirat, cum să am o alimentație sănătoasă și cum să fiu mereu încrezătoare în propriile-mi puteri. 

"Am creat BalleTonic cu dorința de a  incuraja, ajuta și motiva mai multe femei să aleagă și să descopere cum lucrul cu propriul corp poate influența întreaga viziune asupra vieții și asupra stării generale de bine. BalleTonic propune un stil de viață echilibrat, armonios și care să le aducă femeilor mai multă împlinire, fericire și apreciere de sine. În crearea BalleTonic am pornit din experiența mea personală ca balerină profesionistă și acum antrenoare de Fitness și am pus la un loc tot ceea ce am simțit că folosește scopului pe care mi l-am propus: să aduc ceva cu adevărat nou, complex dar simplu în același timp, ceva care să se adreseze nu numai imaginii exterioare a femeii, ci și ființei ei interioare, prin care aceasta să devină mai puternică, mai încrezătoare, mai sigură pe sine, mai împlinită și mai mulțumită cu propria-i personă."

IMG_2295edit.jpg

"Prin balet am învățat că disciplina înseamnă totul. Cu cât ai mai multă disciplină în viață, cu atât îți vei crește mai mult valoarea, cu atât vei avea o imagine de sine mai bună, te vei respecta mai mult și vei fi mult mai mulțumită și încrezătoare în propria-ți persoană.

Baletul m-a învățat ce înseamnă să fiu elegantă, grațioasă, feminină, încrezătoare, puternică și cel mai important, cum să mă mențin în formă, să nu mă las înfrântă și să continui să îmi urmez visele și pasiunile indiferent de greutățile întâmpinate.

Prin fitness am găsit o nouă modalitate de a fi mai aproape de oameni. O modalitate prin care să îmi pot urma pasiunea chiar și in afara scenei și să pot ajuta prin cunoștințele dobândite și alte femei să-și îmbunătățească nu doar aspectul fizic, ci și cel mental, emoțional și spiritual.

Antrenamentele mele sunt antrenamente de tip aerobic, care urmăresc îmbunătățirea condiției și aspectului fizic, definirea și întărirea întregii musculaturi, corectarea posturii, îmbunătățirea capacității de alungire a mușchilor în așa fel încât aceștia să devină mai flexibili și mai elastci, creșterea puterii și a rezisteței musculare, îmbunătățirea echilibrului și a capacității de coordonare, îmbunătățirea respirației prin exercițiile cardio, întărirea mușchilor abdominali care sunt direct responsabili asupra posturii corecte a spatelui și nu în ultimul rând, exercițiile sunt concepute în așa fel încât să îți dezvolte grația și eleganța feminină într-o maniera cu adevărat deosebită. Niciun alt program de Fitness nu îți va putea oferi aceste "extra" avantaje."

Q&A

Î: CUM AI ÎNCEPUT CU BALETUL?

R: Mereu am fost acel copil hiperactiv care pur și simplu nu se mai oprea din a dansa. Părinții m-au înscris la cursuri de balet, unde flexibilii, iar mai târziu poantele, muzica clasică și tutu-urile au ajuns să-mi schimbe viața. Baletul a devenit viața mea, răspunsul la toate problemele mele, principalul motivul pentru care am un corp sănătos, o minte sănătoasă și sunt echilibrată. 

 

Î: CÂTE ORE PE SĂPTĂMÂNĂ TE ANTRENEZI?

 

R: Când făceam performanță și dansam în Operă, obișnuiam să mă antrenez 6 zile pe săptămână / de la 6 la 8 ore pe zi, fără să număr timpul petrecut pe scenă dansând în fața unui public, la sfârșitul zilei. Acum continui să mă antrenez singură 4 zile pe săptămână, 2-3 ore pe zi.

Î: CE ÎNSEAMNĂ BALETUL PENTRU TINE ?

 

R: Eleganță, feminitate și fermitate. Este dependența mea, este medicamentul meu, este sursa mea de inspirație cu care-mi hrănesc existența, cu ce îmi calmez mintea și tot ceea ce mă împinge și motivează în viață înspre a învinge. 

Î: CARE-I SCOPUL ȘI VIZIUNEA TA?

R: Scopul meu este de a încuraja și împuternici femeile să-și descopere atât  forță interioară cât și pe cea exterioară printr-o practică elegantă, grațioasă și feminină, care dezvoltă un corp puternic, o minte puternică și aduce echilibru și armonie interioară. Prea multă vreme  femeile si-au dezapreciat corpul, formele, mărimile, renunțând la cel mai de preț lucru: propria feminitate, apreciere și iubire de sine. O femeie care se simte cu adevărat încrezătoare în propria-i piele și se iubește pe sine este cea mai frumoasă femeie din lume. Îmi doresc să înțeleagă și să descopere cât mai multe femei acest lucru. Este un sentiment extrem de împuternicitor.

Galerie Photo